TIEDOTE 16.6.2016

Koko Suomi tanssii 2017 yhdistää suomalaisia itsenäisyytemme juhlavuonna tanssin keinoin osana Suomi 100 -ohjelmaa. Luvassa on tanssillista yhdessä tekemistä kaikille erityisryhmät huomioiden.

“Tanssi on ei-sanallinen ilmaisukeino, joka on hyvin syvällä meissä. Tanssi sopii ihan kaikille”, sanoo tähtitanssija Minna Tervamäki, joka julkaisee omaa Minna LIVE -ohjelmaa kampanjan Youtube-kanavalla.

Koko Suomi tanssii käynnistyy avajaisilla 6.1.2017. Tanssin juhlavuoden avaa tanssihaaste. Kuka tahansa voi opetella yksin tai yhdessä tanssihaaste-tanssin verkossa julkaistavan videon tai kotiin, kouluun, työpaikalle tai harrastusyhteisöön tilattavan opettajan avulla. Kuvaamalla oman esityksen ja lataamalla videon sosiaaliseen mediaan on mukana haasteessa. Mukaan voi myös haastaa haluamansa tahon.

Tansseja on kuusi erilaista: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä kaikille mahdollinen, esteetön oma tanssi. Tanssien opettelu ei vaadi aiempia tanssitaitoja.

Koreografioista vastaavat omien lajiensa taiturit ja tanssin pedagogit: Akim Bakhtaoui (katutanssi), Ida Jousmäki (show), Marina Tirkkonen (baletti), Panu Varstala (nykytanssi), Petri Kauppinen ja Marjukka Koivuniemi (pari- ja kansantanssi) sekä Pia Lindy (oma tanssi).

“Tanssimisessa on parasta, kun saa liikkua musiikkiin, liikuttaa kehoa ja luoda jotain uutta ja ennen muuta olla vapaa”, miettii showtanssi-koreografi Ida Jousmäki.

Tanssihaaste-koreografeihin voi tutustua juuri julkaistulla Saammeko luvan -videolla, suomitanssii.fi -sivuilla sekä kampanjan Facebook- ja Instagram-kanavilla.

Kutsumme kaikkia suomalaisia, yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja organisaatioita osallistumaan tanssin juhlavuoteen esimerkiksi tanssihaasteen keinoin. Kampanjan tavoitteena on, että jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia vuonna 2017. Lisätietoa osallistumisen tavoista www.suomitanssii.fi.

Kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus ja se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Saammeko luvan?

AIKATAULU
Syksy 2016 tanssihaaste-artistit julkaistaan ja tanssihaaste-opetukset varattavissa
6.1.2017 Koko Suomi tanssii -avajaiset
Tammikuu – joulukuu 2017 tanssihaaste käynnissä

LISÄTIETOA
www.suomitanssii.fi
Instagram ja Facebook @suomitanssii ja www.youtube.com/suomitanssiiFI
Tiedottaja Inka Reijonen inka.reijonen@danceinfo.fi

TIEDOTE 16.6.2016 Vuonna 2017 Koko Suomi tanssii (PDF).