tanssiporukka
Tanssihaaste-opetuksen voi nyt tilata kotiin, kouluun tai vaikka harrastus- tai työyhteisöön. Opetuksen voi myös antaa lahjaksi.

Tanssihaaste-opettaja Arto Petjala sanoo, että tanssihaaste-opetus sopii kaikille:

“Tanssinopetus voi piristää monenlaisten ihmisten päivää. Haluaisin innostaa mukaan erityisesti kuntoutuslaitoksia, vanhusten palvelutaloja, sijaiskoteja ja nuorisotaloja. Jokainen mukaan lähtijä on kuitenkin iso asia.”

Tanssihaaste-opettaja Jutta Wrangen haluaisi houkutella mukaan työyhteisöjä:

“Töissä tehdään töitä yhdessä, mutta harvoin päästään yhdessä irrottelemaan. Tanssinopetus voi olla tapa rentoutua ja päästää hetkeksi irti – samalla ryhmähenki kasvaa. Tavoitteena voi olla myös vaikka kunnon kohottaminen yhdessä.”

Wrangen haluaa tanssihaasteen keinoin yllyttää ihmisiä kokeilemaan tanssia:

“Oleellista ei ole se, miten tanssii. Riittää, että uskaltautuu kokeilemaan jotain uutta. Kunhan pääsee liikkeelle, löytyy kyllä oma tapa liikkua. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia tanssijoita.”

Mitä opetus sitten tarjoaa?

Petjalan ja Wrangenin mukaan tärkeintä on hyvän olon ja tanssin ilon välittäminen – samalla tulee liikuttua ikään kuin huomaamatta.

Petjala kertoo, että tanssin ilo on välittynyt ainutlaatuisella tavalla pyörätuolitanssia opettaessa ja tuomaroidessa:

“Fiilis siellä tanssilattialla on usein aivan uskomaton. Olisi upeaa, jos tanssihaaste voisi innostaa esimerkiksi uusia harrastajia pyörätuolitanssin pariin. Liikkeitä voi soveltaa kaikille sopivaksi.”

Tanssihaaste-opetuksen voi tilata tai lahjoittaa suomitanssii.fi -sivuilta. Sivustolla voi myös tutustua tanssihaaste-opettajiin, joita on lähes 100 ympäri Suomea.

Koko Suomi tanssii käynnistyy tanssihaasteella 6.1.2017, jolloin julkaistaan kuusi erilaista tanssia. Haluamansa tanssin voi opetella videolta verkosta tai tilattavan tanssihaaste-opettajan johdolla.