Koko Suomi tanssii -kampanja innostaa suomalaisia osallistumaan tanssihaasteeseen 6.1.2017 alkaen. Tanssihaasteen kuusi erilaista tanssia ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta musiikista – yksi kappaleista on Voice of Finland 2014 -voittajan Siru Airistolan juuri julkaistu Läpikulkumatkalla.

Koreografi Ida Jousmäki valitsi Airistolan kappaleen showtanssin koreografiaan, koska hän halusi löytää musiikin, joka olisi tuore, mutta ei vain sen hetken hitti. Lisäksi kappaleen tempo sopii vauhdikkaaseen tanssityyliin:

“Showtanssin koreografia on nopeatempoinen, mutta helposti lähestyttävä. Liike on virtaavaa ja siinä haetaan vartalolle pituutta, mikä on usein showtanssille tyypillistä”, kuvailee Jousmäki koreografiaa.

Muita tanssihaasteen tansseja ovat baletti, nykytanssi, katutanssi, pari- ja kansantanssi sekä omaan ilmaisuun kannustava oma tanssi. Kaikissa koreografioissa kuullaan suomalaista musiikkia: Panu Aaltion Forgiveness (baletti), Chisun Onni (nykytanssi), Elastisen ja Anna Puun Kesä ‘99, Korsuorkesterin Jimmy banjoaan hän soittaa (pari- ja kansantanssi) ja Milla Viljamaan Neiti Marplen tango (oma tanssi).

Kaikki osaavat tanssia

Kuusi erilaista tanssihaasteen tanssia julkaistaan 6.1.2017 www.suomitanssii.fi -verkkosivuilla. Opettelemalla haluamansa tanssin, kuvaamalla sen esityksen ja jakamalla kuvan tai videon sosiaalisessa mediassa on mukana haasteessa. Mukaan voi myös haastaa haluamansa tahon. Tavoitteena on välittää tanssin iloa kaikille.

“Moni ajattelee ettei osaa tanssia. Tanssiminen lähtee kehosta ja tanssiliikkeet, kuten painonsiirto ovat meille kaikille tuttuja ja luontaisia. Uskaltautumalla kokeilemaan jokainen voi saada kokemuksen, että minäkin osaan tanssia”, sanoo Jousmäki.

Siru Airistola vahvistaa, että tanssi sopii kaikille ja rohkaisee mukaan haasteeseen:

“Heittäytykää tanssiin! Ei ole merkitystä, onko liike hallussa vai ei!”

Tanssihaaste-tanssin voi opetella itse videolta tai ammattitaitoisen opettajan johdolla. Opetuksen voi tilata tai lahjoittaa jo nyt www.suomitanssii.fi -verkkosivuilla – esimerkiksi joululahjaksi läheiselle.

 

Kuuntele Siru Airistolan kappale Läpikulkumatkalla Youtubessa tai Spotifyssa.