“Mä kuulin radiosta biisin / on siitä kulunu jo vuosii / oltiin silloin tosi nuorii”. Pukinmäen nuorisotalon salissa raikuu Elastisen ja Anna Puun kappale Kesä ‘99. Helsingin nuorisoasiainkeskuksen tanssinopettajat opettelevat tanssihaasteen katutanssikoreografiaa koreografi Akim Bakhtaouin johdolla.

“Tanssinopettajamme ottavat ensin askeleet haltuun ja opettavat sitten tanssia omille oppilailleen”, kertoo nuorisoasiainkeskuksen tanssitoiminnan koordinaattori Ritva Varelius.

“Tanssi on todella energinen ja siinä on iloinen fiilis. Koreografia ei myöskään ole liian haastava, joten uskon, että oppilaat oppivat sen hyvin”, sanoo hip hopia ja katutanssia opettava Yasmin Heinonen.

Talvilomalla tanssitaan Messukeskuksessa

Talvilomalla Messukeskus täyttyy nuorista, kun Reaktori-tapahtuma tarjoaa tekemistä ja toimintaa lomaa kaupungissa viettäville nuorille. Vareliuksen mukaan “Suomen suurimmassa nuorisotalossa” tullaan myös tanssimaan:

“Katutanssin askeleita voi opetella tapahtumassa näytöiltä. Siellä on myös mahdollisuus oman tanssihaasteen kuvaamiseen. Toivomme, että tätä kautta nuoret innostuvat levittämään haastetta eteenpäin ja haastamaan mukaan kavereitaan ja omia koulujaan”, Varelius visioi.

“Tanssi vie mukanaan”

Varelius innostui lavatansseista jo 6-vuotiaana. Sittemmin hän on ollut kehittämässä kaupungin tanssitoimintaa nuorille: Tällä hetkellä nuorisotaloissa ympäri Helsinkiä voi osallistua ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan tanssitunneille – tanssittavissa on eri lajeja katutanssista, discoon ja k-poppin.

“Tanssiminen antaa nuorille itseluottamusta ja itsetuntemusta. Ryhmässä oleminen kehittää puolestaan sosiaalisia taitoja. Tanssi on myös erinomainen liikuntamuoto ja kansanterveydellisesti on erittäin tärkeää, että nuoret liikkuvat”, Varelius sanoo.

“Tanssi vie mukanaan – siinä unohtaa murheet, rauhoittuu ja tulee heti parempi olo”, Yasmin Heinonen vahvistaa.