Pääkaupunkiseudulla talvilomaansa viettävien nuorten ei tarvinnut tänäkään vuonna jäädä kotiin makoilemaan, kun 12. kertaa järjestetty Reaktori valtasi Helsingin Messukeskuksen talvilomaviikolla 22.-24.2. Tapahtuma tarjosi virikkeitä ja tekemistä aina tanssista seinäkiipeilyyn, yökorikseen, askarteluun ja ihan vain hengailuun.

Reaktori tarjoaa vuosittain ilmaista harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa yli 13-vuotiaille. Tapahtumaa toteuttavat yhdessä pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimet yhteistyössä nuorten, järjestöjen ja Helsingin muiden virastojen kanssa. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja sillä on Ekokompassi-sertifikaatti.

Koko Reaktori tanssii

Reaktorissa tanssille oli varattu oma alueensa, joka houkutteli kokeilemaan Dancehall- ja katutanssilajeja innostavien opettajien johdolla. Koko Suomi tanssii -katutanssikoreografian tehnyt Akim Bakhtaoui tanssitti tapahtuman kävijöitä torstaina 23.2. klo 15-17 järjestetyssä katutanssityöpajassa.

Osallistuitko tanssihaasteeseen Reaktorissa? Muista jakaa tanssihaaste-videosi tai -kuvasi Instagramissa, YouTubessa tai Facebookissa #suomitanssii ja #tanssihaaste!

Koko Suomi tanssii -katutanssikoreografiaa pääsi tapahtumassa kokeilemaan myös Nuorisoasiainkeskuksen tanssinopettajien tanssihaaste-videon johdolla. HattuMedian suunnittelema ja toteuttama katutanssivideo pyöri tapahtumassa tauotta ja sen yhteydessä oli mahdollisuus kuvauttaa oma tanssihaaste-video ammattilaisen avustamana. Osallistujat saivat tanssihaaste-videostaan latauslinkin, jonka kautta voivat halutessaan jakaa videon sosiaalisessa mediassa kampanjatunnistein #suomitanssii ja #tanssihaaste.

Terveiset Loiste-festivaalilta

Reaktorin tanssipisteellä vieraili torstaina myös lähestyvän Loiste-festivaalin taiteellinen johtaja, tanssija Haza Hajipoori. “Loisteeseen on tullut ilmoittautumisia tosi kivasti, mutta vielä ehtii mukaan!”, kuului Hazan terveiset, kun utelimme festivaalivalmisteluista. Loiste-festivaalille voi ilmoittautua esiintymään vielä maanantaihin 27.2. saakka osoitteessa: http://loiste.munstadi.fi.

Loiste-festivaali järjestetään pääkaupunkiseudulla 24.-26.3. ja se on osa valtakunnallista ART MOVES -tanssitapahtumien sarjaa ja pääkaupunkiseudun oma MOVES-aluetapahtuma. Tapahtuma on avoin nykytanssi-, katutanssi-, show- ja jazztanssi-, kansantanssi- ja balettiesityksille!

Tanssit huipentuvat Reaktorin päätösbileissä

Kolmipäiväinen talvilomatapahtuma Reaktori huipentuu lauantaina 25.2. Kulttuuriareena Gloriassa järjestettäviin 13-17-vuotiaille suunnattuihin päätösbileisiin. Bileissä esiintyvät mm. uuden sinkkunsa julkaissut Samlight, nouseva Suomen Musiikki -levy-yhtiön ensimmäinen hiphop-soolo sainaus Dilemma sekä Helsingin oma crew Trap Hits. Bileet tarjoavat mahtavan tilaisuuden testata Reaktorissa opittuja tanssimuuveja käytännössä!