Läntinen Tanssin aluekeskus toimii Turussa, sen toiminnan levittäytyessä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelle. Toiminnan tavoitteena on lisätä tanssin saatavuutta alueella ja kehittää alueella toimivien ammattilaisten työllistymismahdollisuuksia. Läntinen tanssin aluekeskus tekee vuosittain yhteistyötä Turun kaupungin sekä paikallisten koulujen, yritysten ja organisaatioiden kanssa. Koko Suomi tanssii -kampanjassa Läntinen tanssin aluekeskus vastaanottaa ja koordinoi alueen tanssihaaste -opetustilauksia ja on suoraan yhteydessä alueella toimiviin opettajiin ja organisaatioihin. Läntinen tanssin aluekeskus on osa koko Suomen kattavaa tanssin aluekeskusverkostoa.

Tanssi valtaa koulut Turussa

Tanssi valtaa koulut on Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun kaupungin Suomi 100 -yhteistyöhanke, jonka myötä Turun alakoulut valmistautuvat heinäkuun Europeade-tapahtumaan ja Turun havittelemaan humpan maailmanennätykseen. Hankkeen myötä Tanssikummit ja Koko Suomi tanssii -kampanjan Turun alueen tanssihaaste-opettajat yhdistävät voimansa ja vierailevat keväällä 2017 työpareina Turun alueen ala-asteilla opettamassa Europeade-humppaa ja Koko Suomi tanssii -katutanssikoreografiaa. Hanke käynnistyi 28.2. ja se on jo saanut paljon kiitosta alueen kouluilta. Kouluissa järjestetty tanssin opetus vaikuttaa merkittävästi tanssin saavutettavuuteen ja sen on havaittu vaikuttavan positiivisesti koulun yhteishenkeen ja oppilaiden jaksamiseen. Humppakärpäsen pureman toivotaan leviävän ala-astelaisten kautta myös muihin perheenjäseniin ja ystäviin! Koko Turku humppaa 26.-30. heinäkuuta järjestettävässä Europeade tapahtumassa Turussa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Lue lisää Turun Europeade-tapahtumasta

 

 

Tanssikummit levittävät liikkumisen iloa

Vuonna 2009 alkunsa saanut Tanssikummi -toiminta on merkittävä osa Läntisen tanssin aluekeskuksen vuotuista toimintaa. Tanssikummit on kulttuuri- ja hyvinvointipalvelu, jonka kautta tanssia viedään osaksi eri yhteisöjen arkea. Kymmenen tehtävään koulutettua tanssitaiteilijaa ovat tanssittaneet mm. koululaisia, nuorisoa, maahanmuuttajia, hoitokodin asukkaita ja työyhteisöjä. Vuonna 2017 yhteistyötä tehdään muun muassa Kaarinan kotihoidon kanssa. Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssikummi-toiminta on myös osa Taideyliopiston koordinoimaa ArtsEqual-tutkimushanketta, joka keskittyy selvittämään, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa.

Tanssikummien kokemuksia ja ajatuksia toiminnasta voi seurata Turun Sanomien verkkosivuilla julkaistavasta blogista.

Tanssikummit Facebookissa

Lue lisää ArtsEqual-tutkimushankkeesta

Läntinen tanssin aluekeskus kokoaa yhteen alueen tanssikurssit ja -tapahtumat

Aluekeskuksen sivuilta löydät alueen ajankohtaiset tanssitapahtumat, -uutiset ja -kurssit. Aluekeskukselle voi myös vinkata tulevasta tanssitapahtumasta. Poimimme Läntisen Tanssin Aluekeskuksen verkkosivuilta ajankohtaiset menovinkit maaliskuulle:

Sarastuksia (kor. Maria Nurmela), Wäinö Aaltosen museo (Itäinen Rantakatu 38)

”Sarastuksia on tanssiva museokierros, joka on saanut inspiraationsa kuvataiteilija Wäinö Aaltosen taiteesta ja elämästä.”

La 4.3. klo 14 ja 16

Su 5.3. klo 13 ja 16

Lisätiedot: Sarastuksia-tapahtuma Facebookissa 

 

Incognito -iltamat täyttävät 20-vuotta, Barker Teatteri (Raunistulantie 25 H)

”Ismo-Pekka Heikinheimon koreografia ”Feelmap” ensi-illassa!”

La 4.3. klo 20-01

Lue lisää: Tapahtuma Facebookissa

 

Sata lasissa – Rakkauden viiltoja, Tanssiteatteri Eri (Yliopistokatu 7)

To 9.3. klo 19

La 11.3. klo 19

Lue lisää: Tapahtuma Facebookissa

 

RITMÅBO – rhythmic place to live by the river, Vimma (Aurakatu 16)

”Step-tanssija Jussi Lindroos tuo Turkuun rytmin ammattilaisia meiltä ja maailmalta.”

Pe 17.3. Afrokuubalaisia rytmejä, jazzia ja kalevalaisia äänimaisemia – Huippuvieraana MAX POLLAK (New York)

Pe 5.5. Flamenco Heart

Lue lisää

 

MOVES-aluetapahtuma Eurajoella

La 18.3.

Lue lisää

 

Europeade-humppaa kauppakeskus Hansassa (Eerikinkatu 15)

La 25.3.

 

Lue lisää Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnasta

Läntinen tanssin aluekeskus Facebookissa

 

Mikä ihmeen tanssin aluekeskus?

Valtakunnallisesti toimiva Koko Suomi tanssii -kampanja ei olisi valtakunnallinen ilman koko Suomen kattavaa tanssin aluekeskusverkostoa, jonka kautta kampanjan tanssihaaste ja sen opetus levittäytyvät koko maahan. Tanssin aluekeskuksia on seitsemän ja niiden yhteinen tavoite on alan kehittäminen, tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaitelijoiden työllisyyden parantaminen.

Aluekeskuksia ovat: Itäinen, Läntinen, Sisä-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus. Pohjoinen tanssin aluekeskus koostuu neljästä alueellisesta toimijasta: JoJo – Oulun Tanssin Keskuksesta, Pyhäsalmen Tanssi ry:stä, Routa-ryhmästä ja Tanssiteatteri Rimpparemmistä. Helsingin tanssin aluekeskus on Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Lue lisää aluekeskuksista