Jätkäsaarelainen Päiväkoti Saukko järjesti jo toistamiseen kaikille avoimen tanssitapahtuman Kampin Narinkkatorilla torstaina 18.5. Kello kymmeneltä alkaneeseen tapahtumaan saapui runsaasti päiväkoti-ikäisiä, päiväkotien henkilökuntaa ja lasten vanhempia. Sää oli kostea, mutta suuremmilta sateilta onneksi vältyttiin!

Yhdessä tanssiminen on kivaa

Tapahtuman juonsi Päiväkoti Saukon ystävä, näyttelijä Kirsi Ståhlberg. Paikalla lapsia viihdytti myös Keiju, Possu ja Kärpänen, jotka ohjasivat lapsille alkulämmittelyliikkeitä. Kampin kauppakeskuksen screeniltä kuultiin laulaja-lauluntekijä Chisun tapahtumaa varten lähettämä videotervehdys, jonka jälkeen Koko Suomi tanssii -kampanjan koreografi Panu Varstala ohjasi Chisun Onni-kappaleeseen tehdyn tanssin lapsille.

Yhteisen Onni-tanssin jälkeen nähtiin Päiväkoti Saukon tekemä lyhytelokuva ”Noin seitsemän veljestä ja muutama Venla”. Elokuva on saanut alkunsa draamatyöskentelyn kautta ja sen tarina sekä hahmot on saukkolaisten keksimiä.

Onni-tanssin lisäksi Narinkkatorilla tanssittiin Saukkolaisten oma tanssi, jonka taustalla soi päiväkotilaisten vanhempiensa kanssa tekemä ”Meil on niin hyvä fiilis” -räppibiisi. Tanssiliikkeet oli kuvattu videolle, joka lähetettiin ennen tapahtumaa pääkaupunkiseudun muille päiväkodeille tapahtumaa varten harjoiteltavaksi. Screenillä näytetty tanssivideo johti yhteistanssia myös torilla.

Kuva: Jarkko Hänninen

Kuva: Jarkko Hänninen

Sateinen sää ei saukkolaisia säikäytä!

Pian jo perinteeksi muodostuneen keväisen tanssitapahtuman kautta halutaan tuoda lasten osaaminen ja osallisuus näkyväksi. Tapahtuman taustalla on aktiivinen joukko Päiväkoti Saukon lasten vanhempia ja innostunut henkilökunta, joiden avustuksella lapset pääsevät suuntaamaan luovuuttaan muun muassa tanssiin, elokuviin ja musiikkiin. Kaikille avoimella tanssitapahtumalla halutaan antaa kaikille mahdollisuus osallistua päiväkodin ilonpitoon.

Narinkkatorin tanssitapahtuman ja Päiväkoti Saukon lasten tekemän räppibiisin nimi, ”Meil on niin hyvä fiilis!”, keksittiin sateisena päivänä Kumpulan koulukasvitarhalle tehdyllä retkellä. Metsässä ja kasvimaalla leikkiessä läpimäräksi kastunut poika tiivisti onnistuneen retken tunnelmat bussissa paluumatkalla: ”Mul on niin hyvä fiilis!”. –Sade ei pilannut tunnelmaa tälläkään kertaa!

Kuva: Jarkko Hänninen

Kuva: Jarkko Hänninen