Vihdoinkin se on julkista: Joulupukki ja tontut osallistuivat tanssihaasteeseen Korvatunturilla! Kuuleman mukaan lajiksi valikoitui tonttujen toiveesta katutanssi.

”Tonttujen mielestä kampanjan katutanssikoreografian veikeys ja hassuttelevuus on tämmöiselle ikivanhalle Valkoparralle ihan omiaan!” kertoo Joulupukki valinnan taustoja.

Koko Suomi tanssii -kampanjan myötä Joulupukki pääsi kokeilemaan katutanssia ensimmäistä kertaa. ”Hieman perinteisempiä tansseja olen harrastanut hyvän aikaa. Lämmöllä muistelen mm. barokkiajan tanssiaisia.” raottaa Valkoparta tanssitaustaansa ja jatkaa: ”Tanssihaastevideon myötä kutsun mukaan tanssiin kaikki kesästä ja jäätelöstä pitävät ipanat, natiaiset ja nassikat!”

Dancing Finland – Koko Suomi tanssii – Joulupukin Kammari

Santa and the elves took part to #dancechallenge Do you recognise the places we danced in #Rovaniemi ?Sunny summer days in the Arctic Circle with groovy moves!#tanssihaaste #suomitanssii #KokoSuomiTanssii #DancingFinland

Publié par Santa Claus Office sur dimanche 18 juin 2017

Tanssihaaste tuli twiittaamalla

 

Koko Suomi tanssii -kampanjatiimi pohtii päivittäin tahoja ja henkilöitä, joille tanssihaasteen voisi heittää seuraavaksi.

Ajatus maailman tunnetuimmasta suomalaisesta tanssimassa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tuntui luonnolliselta. Harva suomalainen on päässyt seuraamaan isänmaan historiaa sen 100 vuotiaan historian alusta asti. Etsinnöistä huolimatta Tanssin Tiedotuskeskuksen kontaktilistoilta ei löytynyt Joulupukin yhteystietoja. Pukkia päätettiinkin tavoitella nykyaikaisemmilla keinoilla, twiittaamalla. Riemu repesi toimistolla, kun Joulupukki tykkäsi twiitistä jo heti saman päivän aikana.

Yhteydenpitoa jatkettiin sähköpostitse Joulupukin sihteeritontun kanssa ja Korvatunturin kesäsuunnitelmien myötä tanssihaastevideon julkaisupäivä päätettiin sijoittaa kesäkuulle, juuri sopivasti ennen juhannusta.

Pikainen tapaaminen Rovaniemellä

Toukokuussa Rovaniemellä järjestetyn Moves-tapahtuman yhteydessä kampanjan tiedottajalle Annille tarjoutui mahdollisuus tavata Joulupukki. Rovaniemeläisen Tanssiteatteri Rimpparemmin tanssija Helmi Järvensivu lähti oppaaksi Napapiirille, jossa Joulupukin paja sijaitsee. Yhteiskuvan yhteydessä ehdittiin vaihtaa kuulumiset ja supista tulevasta tanssihaastevideosta. Tapaamisen yhteydessä Pukki kehui Rovaniemen aktiivista tanssin kenttää ja kertoi vierailleensa edellisenä päivänä Moves-tapahtuman avajaisissa.

Anni ja Helmi kävivät tapaamassa Joulupukkia toukokuussa

 

Kuka tarttuu haasteeseen seuraavaksi?

Joulupukin ja tonttujen osallistumisen myötä kampanja on taas tanssiaskeleen lähempänä tavoitettaan saada koko Suomi tanssimaan vuonna 2017. –Kenet sinä haluaisit nähdä tanssimassa? Mikään idea tai ajatus ei ole liian hullu, heitä haaste eteenpäin tai vinkkaa meille henkilö/yritys/muu taho ja me heitämme tanssihaasteen eteenpäin! Ideoita voi lähettää osoitteeseen info@suomitanssii.fi

Koko Suomi tanssii -kampanja ja Tanssin Tiedotuskeskus kiittää Joulupukkia, tonttuja ja Visit Rovaniemeä villistä heittäytymisestä tanssin pyörteisiin. Ehkä ensi jouluna kuusen ympärillä tanssii myös Pukki itse?

Visit Rovaniemi
Tykkää Joulupukin Kammarista Facebookissa