Koko Suomi tanssii näkyy kesällä ympäri Helsinkiä ja Espoota järjestettävissä Kaupunkitansseissa. Tanssiteatteri Tsuumin järjestämät Kaupunkitanssit ovat kaikille avoimia tanssitapahtumia, joissa opetellaan opettajan johdolla eri lajien alkeita. Osallistuminen on ilmaista ja se sopii kaikenikäisille. Kaupunkitansseja on järjestetty jo vuodesta 2000.

Kaupunkitanssit ovat avoimia kaikille

ET TARVITSE
* ennakkotaitoja; aloitamme alkeista
* paria, parit muodostetaan paikan päällä
* ilmoittautumista; voit tulla, kun sinulle sopii
* rahaa; opetus on ilmaista
* erikoisvarusteita; tule sellaisena kuin olet

OPETUSMETODI
* jokainen tunti aloitetaan alkeista, joista edetään kuvioihin ja variaatioihin
* joka tunnilla tanssitaan vain yhtä tanssilajia
* opetus tapahtuu pääsääntöisesti ulkona toreilla ja pihoilla tai kauppakeskuksissa
* iloista, innostavaa ja mukaansatempaavaa
* perustuu Suomen Nuorisoseurojen liiton käynnistämään Tanssitalo-opetukseen

Malmilla humpattiin auringon paisteessa

Koko Suomi tanssii -kampanjan ope Riina Hosio opettaa kesällä myös Tsuumin Kaupunkitansseja. Keskiviikkona 7.6. Malmitalon takapihalle kokoontui noin 40 hengen porukka opettelemaan humppa-askelia. 45 minuutin aikana ehdittiin käydä perusaskelia läpi siirtyen vähitellen kohti Koko Suomi tanssii -humppakoreografiaa. ”Riittää, että osaa kävellä. Siitä sitten edetään!” kannusti Riina paikalle tulleita.

Kaikille löytyi tanssipari paikan päältä, joten yksin tansseihin saapuminen saattoi toimia hyvänä tapana tavata uusia, samalla alueella asuvia ihmisiä. Perinteisesti paritansseissa mies vie, mutta Riina kannusti pareja vaihtelemaan viejän roolia. ”Paritanssissa on tärkeää, että oppii kuuntelemaan tanssiparia. Sen takia on tärkeää tietää mitä on olla sekä viejä että vietävä –Se ei ole sukupuolesta kiinni.”

Aurinko helli tanssijoita säteillään ja saattoi kirvoittaa muutaman hikipisarankin. Tekniikan temppuillessa tanssit päätettiin siirtää viime minuuteilla sisätiloihin. Musiikkilaite saatiin kiinni Malmitalon aulan pistorasiaan ja humppa sai jatkua!

Tunnin päätteeksi vanhempi herra tuli kiittämään Riinaa hyvästä opetuksesta. ”Eikä muuten sattunut yhtään!” kehui mies. ”No mihinkä se olisi voinut sattua?” kysyi Riina. ”No vaikka sieluun tai sydämeen! –Tai sitten näihin nilkkoihin. Mutta eipä sattunut!” nauroi herra.

Koko Suomi tanssii -pari- ja kansantanssikoreografiaan pääsee tutustumaan vielä seuraavilla kesän opetuskerroilla:

To 6.7. klo 19.00-19.45 / ITIS
Ti 8.8. klo 19.00-19.45 / TAPIOLA
Ma 14.8. klo 19.00-19.45 / PIKKU-HUOPALAHTI

Tutustu kesän koko tanssiaikatauluun ja -paikkoihin täällä.
Tykkää Kaupunkitansseista Facebookissa.