Esteettömän ja yhdenvertaisen maailman puolesta kulttuurin ja taiteen keinoin on periaate, jota Tampereelta lähtöisin oleva kansainvälinen järjestö ACCAC Global ajaa.  ACCAC kuuluu Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurin kärkivientihankkeisiin 2016–2017.

Saavutettavuuden viestiä ACCAC vie eteenpäin tapahtumien avulla. Seuraavaksi ACCAC tuo ilmaisen taidetapahtuman – ACCAC kickoff Espoon – Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiolasaliin lauantaina 19. elokuuta klo 19.00. Gaala toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ja se toimii lähtölaukauksena ensi vuodelle Espooseen kaavaillulle suuremmalle tapahtumalle.

Ohjelmaa Suomen lisäksi Etelä-Koreasta ja Egyptistä

Koko Suomi tanssii -kampanja tuo iltaan oman tervehdyksensä, kun tanssihaateopettajamme Jenna Rignell opettaa Tapiolasalin yleisölle Onni-nykytanssin. Illan esiintyjiä ovat mm. espoolaisen tanssiteatteri Glims & Glomsin toinen taiteellinen johtaja Tuomo Railo, Pirkanmaan pyörätuolitanssijat sekä egyptiläinen kansantanssi Tannoura.

Illan päättää sokeana syntynyt eteläkorealainen perkussionisti Jeon Kyungho. Hänelle sokeus ei ole ylitsepääsemätön asia, vaan voimavara, joka puskee häntä eteenpäin. Jeon Kyungho on esiintynyt mm. Pariisissa, Hong Kongissa, New Yorkissa ja nyt vihdoin myös Suomessa.

Varaa oma lippusi ennakkoon

Maksuton gaalailta on kaikille avoin. Varaa oma paikkasi tästä linkistä . Lisätietoja tapahtumasta löytyy ACCAC kickoff Espoon Facebook-sivulta. Lippuja on saatavilla myös ovelta ennen esitystä, mikäli vapaita paikkoja silloin vielä on.

Tapahtuman mahdollistavat: Espoon kaupunki, Espoon kulttuurikeskus, Etelä-Korean kulttuuri-, urheilu- ja
turismiministeriö, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Disability Arts & Culture Center (KR), Egyptin kulttuuri-,
nuoriso- ja urheiluministeriöt, ACCAC Finland, ACCAC Korea ja ACCAC Egypt.

Mikä ACCAC?

ACCAC on lyhenne sanoista Accessible Arts and Culture eli esteetön taide ja kulttuuri. ACCAC-tapahtumia on järjestetty Suomessa jo vuodesta 2013. Suunnitelmissa ovat myös tapahtumat Algeriaan, Egyptiin, Etelä-Koreaan, Laosiin, Myanmariin, Nepaliin ja Mongoliaan vuosien 2017 ja 2018 aikana. Kansainvälisiä tapahtumia ACCAC Global edistää Etelä-Korean ja Egyptin toimipisteiden kautta.

Lisätietoja: http://accac.global/