Koko Suomi tanssii -kampanja on yhdeksässä kuukaudessa tavoittanut kaksi miljoonaa ihmistä. Seuraavaksi kampanja kannustaa ihmisiä tekemään hyvää tanssin avulla.

 

Tanssin Tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -kampanja on tavoittanut kaksi miljoonaa ihmistä. Kampanja on osa Suomen 100-vuotisjuhlien virallisista ohjelmaa. Tanssihaasteeseen ovat vastanneet lukuisat kaupungit ja kunnat, koulut, työporukat, erilaiset yhteisöt ja järjestöt. Suomen rajojen ulkopuolelle kampanjan ovat vieneet siihen osallistuneet ulkosuomalaiset, Suomen suurlähetystöt sekä tiede- ja taideinstituutit.

Koko Suomi tanssii -kampanja jatkuu vuoden loppuun saakka ja syksyn aikana se nostaa näkyvästi esiin tanssin hyvinvointivaikutukset.

“Kampanjan menestys kertoo tanssin suosion kasvusta. Tanssi on hieno yhdessäolon ja yhdessä tekemisen muoto, joka lisää hyvinvointia monella tasolla. Viime aikoina on paljon puhuttu myös tanssin hyvistä vaikutuksista aivoille ja kognitiivisten taitojen ylläpitämiselle”, kertoo kampanjan tiedottaja Anni Leino.

“Haluammekin kutsua nyt suomalaiset tanssin hyvän tahdon lähettiläiksi ja lahjoittamaan kampanjamme kautta tanssia sitä tarvitseville esimerkiksi sairaaloihin, palvelutaloihin ja yhteisöille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta tanssia tanssinopettajan ohjauksessa”, sanoo Leino.

 

Laaja yhteistyöverkosto

Kahden miljoonan tavoittaminen on ollut mahdollista tanssista innostuneiden ihmisten ja laajan yhteistyöverkoston avulla. Kampanjassa ovat mukana kymmenen tanssin aluekeskusta ja 87 tanssinopettajaa eri puolilla Suomea. Lisäksi yhteistyötä on tehty mm. tanssifestivaalien, Helsingin, Vantaan ja Turun kaupunkien, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, Maaseudun Sivistysliitto ry:n ja Nuori Kulttuuri -säätiön kanssa.

Kahteen miljoonaan kuuluu niin tapahtumiin ja opetuksiin osallistuneita, kuin sosiaalisen median kanavien seuraajiakin. Ihmiset ovat haastaneet toisiaan tanssimaan ja julkaisemaan omia tanssihaastevideoitaan. Videoita on katsottu yli miljoona kertaa.

Kaikille avoimeen tanssihaasteeseen osallistumalla on mahdollista kokeilla kuutta tanssilajia, joiden koreografiat voi opetella joko ilmaiseksi netistä löytyvien opetusvideoiden avulla tai tilaamalla tanssihaaste-opettajan paikan päälle.

Koko Suomi tanssii -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa ja sitä koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus ry.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Riitta Aittokallio, +358 40 779 8115, riitta.aittokallio@danceinfo.fi
www.suomitanssii.fi, @suomitanssii Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

 

Kuva: Jarkko Hänninen
Kuvassa Sosped säätiön Mieletöntä Valoa -hankkeen ja Lyhty ry:n nuoret opettelevat kampanjan balettia tanssinopettaja Lotta Kaarlan johdolla.