Tanssin tiedotuskeskus haastoi kaikki suomalaiset tanssimaan osana Suomen 100-vuotisjuhlia. Ensi vuonna tanssihaaste jatkuu Virossa.

Koko Suomi tanssii -kampanja on saanut koulut, seurat, työpaikat, kaupungit, instituutit ja lähetystöt tanssimaan Suomen juhlavuonna.Tanssin tiedotuskeskus haastoi mukaan myös virolaisen kollegaorganisaationsa Eesti Tantsuagentuurin. Yksi Suomi 100 -juhlavuoden isoimmista kampanjoista saa näin jatkoa Viron 100-vuotisjuhlien osana. Tanssihaasteen Virolle välittää Suomen Viron-instituutti.

”Koko Suomi tanssii on hyvän mielen kampanja ja toteuttanut juhlavuoden yhdessä-teemaa. Virokin viettää parhaillaan itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlia ja heidän juhlavuotensa teemana on antaa maalle lahjoja, jotka tuovat hyvää mieltä ja rakentavat parempaa tulevaisuutta. Mikä olisikaan parempi lahja kuin tanssi, joka tuo yhteen kaikenikäiset ja -taustaiset ihmiset”, sanoo projektipäällikkö Riitta Aittokallio.

Virossa kampanja käynnistyy Eesti tantsib (Viro tanssii) -nimellä uudenvuodenaattona Viron televisiossa.

”Oli helppoa ottaa tanssihaaste vastaan – kampanja on hieno ja kaikki innostuivat täällä ideasta heti. Eesti tantsib tulee olemaan lähes identtinen Koko Suomi tanssii -kampanjan kanssa.”, kertoo Eesti Tantsuagentuurin johtaja Raido Bergstein.

Suomen Viron-instituutin johtajan, Anu Laitilan mukaan Viro on ollut suurenmoinen paikka juhlia 100-vuotiasta Suomea – virolaiset arvostavat itsenäisyyttä, ja suomalainen kulttuuri koskettaa läheisesti myös heitä.

”Viro on opettanut minulle, mitä on terve isänmaallisuus. Laaja ja korkeatasoinen Suomi 100 -ohjelmamme on perustunut yhteistyöhön virolaisten kanssa – samalla se on ollut lahja 100-vuotiaalle Virolle. Tanssi on vahva osa virolaista kulttuuri-identiteettiä, joten epäilemättä Eesti Tantsib -kampanjasta tulee täällä menestys!”

Kampanja luovutettiin eteenpäin Eesti Tantsuagentuurille Suomen Viron-instituutin järjestämässä tilaisuudessa Tallinnassa tiistaina 28.11.  Tapahtumassa kuvattiin myös tanssihaastevideo, joka julkaistaan myöhemmin.

Koko Suomi tanssii -kampanja jatkuu vuoden 2017 loppuun asti. Virossa kampanja alkaa 31.12. ja on käynnissä aina elokuuhun 2018 saakka. Kampanjan internetsivut ja tanssit julkaistaan joulukuussa.

Lisätietoja:

Koko Suomi tanssii / Tanssin tiedotuskeskus
Anni Leino, tiedottaja
p. +358 040 182 3722, anni.leino@danceinfo.fi

Eesti Tantsib / Eesti Tansuagentuur
Raido Bergstein, johtaja
+372 56 45 4888, raido@tantsuagentuur.ee

Kuva: Karolin Käärik