Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -kampanja sai suomalaiset innostumaan tanssista ennennäkemättömällä tavalla. Kampanja tavoitti yli 2,3 miljoonaa ihmistä vuoden 2017 aikana. Viimeisimpänä tanssihaasteen vastaanotti Viro, joka jatkaa kampanjaa uusin tanssein, osana Viron 100 -vuotisjuhlavuotta.

Viro tanssii eli Eesti Tantsib -kampanja käynnistyy Viron televisiossa (ETV) uuden vuoden aattona, kanavan näyttäessä kampanjaan liittyvää ohjelmaa pitkin päivää. Kampanjan tanssilajit, koreografit ja tanssit paljastetaan päivän aikana.

Viron 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyy 31.12.2017 illalla, Vapauden aukion perinteisillä uudenvuoden juhlilla Tallinnassa. Sata lasta tanssii yhden Eesti Tantsib-kampanjan tansseista osana juhlan ohjelmaa. Uudenvuoden vastaanotto lähetetään suorana ETV:ltä.

Eesti Tantsib -kampanjan nettisivut www.err.ee/eestitantsib ja sosiaalisen median kanavat aukeavat uudenvuoden aattona, jonka jälkeen tanssien esittely- ja opetusvideot ovat kaikkien vapaasti katsottavissa. Kampanja jatkuu elokuuhun 2018 saakka.

Video: Suomen Viron-instituutti, Suomen suurlähetystö Virossa ja Viru-hotelli osallistuivat Tanssin tiedotuskeskuksen ja Eesti Tantsuagentuurin yhteisen tanssihaastevideon kuvauksiin Tallinnassa marraskuussa.

Eesti Tantsib kutsuu suomalaiset osallistumaan Viron juhlavuoteen tanssien

Idea kampanjan siirtämisestä Viroon syntyi Tanssin tiedotuskeskuksen ja Eesti Tantsuagentuurin välillä. Eesti Tantsuagentuurin johtaja Raido Bergstein on vaikuttunut kampanjan Suomessa saamasta suosiosta ja uskoo sen herättävän laajaa kiinnostusta myös Virossa.

”Suomesta heitetty tanssihaaste oli helppo ottaa vastaan! Tanssi on vahva osa virolaista kulttuuri-identiteettiä. Ihmiset ovat olleet ideasta innoissaan, jonka takia meidän on ollut helppo toimia suunnitelmien kanssa varsin nopealla aikataululla”, Raido Bergstein sanoo.

“Toivomme, että suomalaiset innostuvat jatkamaan tanssimista ja  osallistuvat myös Eesti Tantsib -kampanjaan.”

 

Suomen ja Viron yhteinen tanssihaastevideo päättää Koko Suomi tanssii -kampanjan

Suomen Viron-instituutti, Suomen suurlähetystö Virossa ja Viru-hotelli osallistuivat Tanssin tiedotuskeskuksen ja Eesti Tantsuagentuurin yhteisen tanssihaastevideon kuvauksiin Tallinnassa marraskuussa. Video on viimeinen Koko Suomi tanssii -kampanjan myötä julkaistu tanssihaastevideo ja se siirtää kampanjan virallisesti lahden toiselle puolen. Video esitetään myöhemmin myös Viron televisiossa.

Koko Suomi tanssii -kampanjan Viroon siirtymisen myötä pala Suomi 100 -vuoden virallista ohjelmaa jää elämään vielä juhlavuoden päätyttyä.

 

Lisätiedot:

Koko Suomi tanssii
Riitta Aittokallio, projektipäällikkö / Tanssin tiedotuskeskus
040 779 8115, riitta.aittokallio@danceinfo.fi

Eesti tantsib
Raido Bergstein, johtaja / Eesti Tantsuagentuur
+372 56 45 4888, raido@tantsuagentuur.ee