Miltä tuntuisi pyörähdellä italialaisen iskelmän tahdissa roomalaisessa kesäillassa? Puutarhassa, josta avautuu upea näkymä koko Rooman ylle?

Villa Lanten kuvankaunis renessanssihuvila Rooman Gianicolo-kukkulalla toimii näyttämönä ainutlaatuiselle suomalaisen kulttuurin ja keskikesän juhlalle. Itsenäisen Suomen satavuotiskesänä Suomi ja Rooman-instituutti esittäytyvät laajalle paikalliselle ja suomalaiselle yleisölle monipuolisemmin kuin koskaan. Luvassa on ainutlaatuinen suomalaisen kulttuurin ja tieteen juhla.

Juhlan tieteellinen seminaari esittelee keskikesää monitieteisestä näkökulmasta. Miksi vuoden pisin päivä on ollut erityinen halki historian? Miten suomalaiset huippututkijat mullistavat parhaillaan aikaa ja sen merkitystä koskevaa tutkimusta?

Molempien tapahtumapäivien huipentumana tanssitaan lavatansseissa, joiden teemana on suomalainen juhannus sekä italialaissuomalainen iskelmä.

Siis, saammeko luvan?

Koko Suomi tanssii -humppaa paikan päällä opettamassa Tanssiteatteri Tsuumi Salla Korja-Paloniemi parinaan Sampo Kerola.