Pohjoismaiden valtionpäämiehet saapuvat torstaina 1. kesäkuuta 2017 Helsinkiin juhlimaan Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä. Päivän isäntinä toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Presidenttipari ottaa vastaan Tanskan kuningatar Margareeta II:n, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian, Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja tämän puolison Eliza Jean Reidin Presidentinlinnan etupihalla klo 10.30 alkavissa seremonioissa. Seremonioiden jälkeen presidenttiparit ja kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta. Yleisö voi seurata vieraiden saapumista Kauppatorilla ja Pohjoisesplanadilla.

Lisäksi presidenttiparit ja kuninkaalliset seuraavat kaupungintalon parvekkeelta Kauppatorilla järjestettävää Koko Suomi tanssii -tapahtumaa, jossa tanssitaan humppaa ja katutanssia. Tarkemmat ohjeet yleisön sijoittumiseen on tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilla olevassa kartassa. Alueelle suositellaan saapumista Esplanadeja pitkin.

Lue lisää